Basisschool Zwaneven - Steenweg op Mol 157 - 2360 Oud-Turnhout
tel: 014/450602  -  info@zwaneven.be
U bent hier : startpagina > nieuwsbrief > laatste nieuwsbrief

Onze laatste nieuwsbrief

Opgepast, het weekend staat voor de deur! Het is vandaag vrijdag, dus weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief:

Carnaval:
Volgende week is het zover: carnaval! Iedereen is vrij om zich te verkleden en attributen te gebruiken. We willen wel afspreken dat deze attributen in het begin van de schooldag in de klas worden gelegd. Zo gaan ze niet verloren, doen we hier geen andere kinderen mee pijn en blijft het plezant voor iedereen. Het belooft weer een leuk feest te worden!

MOS:
Met ridder Harm heb je het lekker warm. In de kleuterschool en in de lagere school hebben we deze week enkele keren aan ochtendgymnastiek gedaan. Met de dikke truiendag kwam dat goed van pas. Volgende week gaan we dit nog eens doen, want het is een leuke en gezonde manier om de dag te beginnen.

Inschrijvingen broertjes zusjes:
Het is de laatste week om een broer of zus in te schrijven. Ben je het vergeten of denk je dat het nog zover weg lijkt? Als je kind geboren is in 2018 én je hebt al kinderen bij ons op school, dan krijg je voorrang. Maak nog snel een afspraak!

Chocoladeverkoop:
De ouderraad start met een volgende actie: onze befaamde chocoladeverkoop. In de brief vind je meer info terug. Nog een trotse mededeling: de kinderen van het 5de en het 6de leerjaar hebben zelf de affiche en de bestelbriefjes gemaakt. Zij vonden het een leuke en uitdagende opdracht en het resultaat is schitterend. Top gedaan!

GIMME:
Na de krokusvakantie gaan we in enkele klassen een digitaal communicatiemiddel testen. We brengen de desbetreffende klassen op de hoogte met een brief. Geen nood dat de klas van jouw kind er niet bij zit. Wanneer het positief wordt onthaald door ouders én leerkrachten willen we in september met heel de school van start gaan. Feedback en bevindingen zijn steeds welkom!

Durbuy:
De 3de graad gaat na de krokusvakantie naar Durbuy. Die week zal bol staan van attractieve activiteiten en gezellig samen zijn. Ook een portie durf zal goed van pas komen. Om kort op de bal te spelen, maken we een “Durbuy”-app aan. Hier worden enkel ouders van de 3de graad op uitgenodigd. Indien je liever niet wenst deel te nemen aan deze groep, mag je dit aan ons laten weten.

Ferm Kinderopvang:
Landelijke kinderopvang is FERM geworden. Wil je graag dat je kind tijdens de schoolvakantie in de opvang (Stekelbees) terecht kan? Vergeet dan niet vooraf in te schrijven. Check de website voor de nieuwe reservatieperiodes.

Vragen:
- Er zijn verschillende fluo vesten uitgeleend. We nemen deze mee naar Durbuy om daar veilig te kunnen wandelen, dus we zouden graag alle vesten terug op school hebben. Brengen jullie hem terug binnen? Dank je!
- We hebben gemerkt dat we te weinig autozitjes hebben. Zijn er ouders die nog een autozitje hebben en deze niet meer gebruiken? Wij kunnen hem zeker gebruiken. Steeds welkom op het secretariaat.


Vriendelijke groeten,
Fijn weekend,


namens het “Zwaneven”team,
meester Daan.


Kalender:

Lagere school:
Ma 17/02: gekke hoeden – dag (een hoed gemaakt uit kosteloos materiaal)
Di 18/02: zwemmen 1ste en 3de leerjaar
Di 18/02: groene dag (een groen kledingstuk, accessoire, ..)
Wo 19/02: gekke haren-dag
Do 20/02: fluo-dag
Vr 21/02: carnaval (verkleed komen zoals ze zelf willen)

Kleuterschool:
Wo 19/02: Carnaval (verkleed komen)
Vr 21/02: Gekke haren/ hoedendag


Op vrijdag 21/2 gaan de leerlingen van het zesde leerjaar in de voormiddag naar het Sint-Claracollege met de bus. Alle leerlingen moeten die dag om 08.20 u aanwezig zijn op school.

Papieren bijlage:
- Chocoladeverkoop
- Brief GIMME (voor de testklassen)
- Onbetaalde rekeningen