Basisschool Zwaneven - Steenweg op Mol 157 - 2360 Oud-Turnhout
tel: 014/450602  -  info@zwaneven.be
U bent hier : startpagina > nieuwsbrief > laatste nieuwsbrief

Onze laatste nieuwsbrief

Heb jij mee ge(s)trapt vandaag? Zet je nu even goed voor onze wekelijks nieuwsbrief.

Familiedag:
Zondag is het zover. De wilde dieren worden vanaf 13.30u losgelaten. We hebben in totaal 171 deelnemers, waarvan er 110 personen mee genieten van de overheerlijke BBQ. Het wordt goed weer, dus voor de mensen die er last minute toch willen bij zijn: Kom gerust langs om mee te spelen. Helaas zal het niet meer lukken om mee te eten.

MOS:
Ons jaarthema is MOS (Milieuzorg Op School). We hebben daarom met onze school (en met de andere SCHOT- scholen) ecologisch, afbreekbare jetons aangekocht. Zo willen we ons steentje bijdragen om milieubewust met evenementen om te gaan. We gebruiken ze een eerste maal tijdens onze familiedag.

Scholenveldloop:
Nu dinsdag is het eindelijk zover! We kijken er al naar uit om allemaal samen te vertrekken. Weet dat meedoen het allerbelangrijkste is. Kom je onze lopers aanmoedigen?

Zwemmen:
Door de scholenveldloop is het éénmalig GEEN zwemmen. We sparen onze energie om goed mee te kunnen lopen. Vanaf volgende week duikt het 2de en het 4de weer het zwembad in.

Fietsbib:
Een leuk initiatief van de gemeente. Het principe werkt hetzelfde als de gewone bib voor boeken. Je kan er fietsen ontlenen. De gemeente is nog op zoek naar fietsen. Heb je er thuis staan die je wil doneren? Dat zou heel fijn zijn. Meer info vind je terug in de folder.

Schoolfotograaf:
Op dinsdag 1 oktober komt de schoolfotograaf langs. Zo kan je nog tijdig langs de kapper gaan. Die dag worden zowel de klasfoto’s, de individuele foto’s als de gezinsfoto’s getrokken. Smile :-)

Soep:
Vanaf de herfstvakantie gaan we weer van start met de soep. Voor de kinderen van de lagere school kan je intekenen om op vrijdag een tas soep te drinken. In begeleidende brief vind je meer info. Ook willen we via deze brief helpende handen vragen die ons mee helpen bij deze soepbedeling. Dank je wel om erover na te denken!

Navorming:
Onze collega’s volgen regelmatig navormingen. Ik ga zelf ook een vorming volgen. Vandaar dat ik er regelmatig niet zal zijn. Je kan steeds een bericht laten, op het secretariaat volgen ze alles goed op! Dank je voor jullie begrip.

Eerste communie:
De inschrijvingen voor de eerste communie lopen binnen. Graag inschrijven ten laatste op 6 oktober via de website www.kinderkerkoudturnhout.com. Verder nog meegeven dat het startmoment op zondag 13 oktober in de kerk van Zwaneven start om 13.30u en niet om 13u zoals op de uitnodiging staat. De startnamiddag eindigt om 15u.

Vriendelijke groeten,

namens het “Zwaneven”team,
meester Daan.

Kalender:

Zo 22/09: Familiedag (Zweepes Ven)
Ma 23/09: kerkbeleidsplan (Djoelen)
Di 24/09: GEEN zwemmen 2de en 4de leerjaar
Di 24/09: scholenveldloop (De Hoogt)

Papieren bijlage:
- Flyer sportpromotie
- Flyer fietsbib
- Brief soep